16.5.2017. 14:42
0
Japanski teniser doživotno suspendiran zbog namještanja
Japanski teniser Junn Mitsuhashi (27) doživotno je suspendiran zbog namještanja rezultata teniskih mečeva.


 Mitsuhashi, koji je najbolji renking karijere imao 2009. kada je bio 295. teniser svijeta, kažnjen je i sa 50,000 dolara.

 Istragom Jedinice teniskog integriteta (Tennis Integrity Unita) dokazano je kako je Mitsuhashi pokušao namjestiti mečeve na turnirima u Južnoj Africi i Nigeriji.

 Japanac je na turniru iz ITF Futures serije u južnoafričkom Stellenboschu u studenom 2015. zatražio od svog trenera Joshue Chettyja da pokuša dogovoriti jedan meč. Mjesec dana kasnije Mitsuhashi je na turniru u Lagosu i sam pokušao namjestiti jedan meč.

 Istragom je utvrđeno kako se Japanac u listopadu i studenom te godine kladio 76 puta.

 U rujnu ove godine doživotno je suspendiran i Chetty koji je priznao da je neimenovanom suparniku ponudio 2,000 dolara kako bi ovaj loše odigrao u pojedinačnom meču te još 600 dolara za loš nastup u paru na Futuresu u južnoafričkom gradu Stellenboschu.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.