5.6.2017. 20:45
0
Poznati četvrtfinalisti kod tenisera na Roland Garrosu
Na Otvorenom teniskom prvenstvu Francuske u Parizu poznati su svi četvrtfinalisti u muškoj konkurenciji.
Prvi nosilac Andy Murray plasirao se u četvrtfinale nakon što je bez izgubljenog seta pobjedio 21-godišneg Rusa Karena Hačanova, 53. igrača na ATP listi, sa 6:3, 6:4, 6:4.

Škot će u četrtfinalu igrati protiv Japanca Keija Nishikorija, koji je bio bolji od Španca Fernanda Verdasca s 0:6, 6:4, 6:4, 6:0.

Nastup u četvrtfinalu danas su osigurali Marin Čilić i Stan Wawrinka. Čiliću je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao meč u drugom setu kod rezultata 6:3, 3:0 za hrvatskog tensiera.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarca Stana Wawrinke, koji je eliminirao Francuza Gaela Monfilsa sa 7:5, 7:6 (7), 6:2. 

U ostala dva četvrtfinalana para sastaju se Španci Rafael Nadal i Pablo Carreno Busta, te Srbin Novak Đoković i Austrijanac Dominic Thiem.

Kod teniserki poznate su još dvije učesnice četvrtfinala. Treća nositeljica Rumunka Simona Halep je sa 6:1, 6:1 pobijedila Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Protivnicia Halep u meču za nastup u polufinalu bit će peta nositeljica Ukrajinka Jelina Svitolina, koja je bila bolja od Hrvatice Petre Martić sa 4:6, 6:3, 7:5.

 Mjesta u četrtfinalu ranije su osigurale Latvijka Jelena Ostapenko, Dankinja Caroline Wozniacki, Francuskinja Kristina Mladenović i Švicarkinja Timea Bacsinszky.

Zadnji četrtfinalni par bit će poznat nakon mečeva između Francuskinja Caroline Garcia i Alize Cornet te Paragvajke Veronice Cepede Royg i Čehinje Karoline Pliškove.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.