8.6.2017. 10:22
0
Đoković razmišlja o pauzi: Možda ću igrati na turnirima koji slijede, možda neću
U četvrtfinalu Roland Garrosa nekad nepobjedivog lidera ATP liste pobijedio je Dominic Thiem 7:6, 6:3, 6:0. Austrijanac, inače sedmi igrač na svijetu.

Thiem je Đokovića doslovno pomeo s terena u drugom i trećem setu. Bio je na svakoj lopti, dok je Đokovića potpuno napustila snaga.

Sljedeće sedmice srpski teniser će doživjeti još jedan udarac, izgubit će drugu poziciju na ATP listi. To mu se nije dogodilo proteklih šest godina. Nedavno je potjerao cijeli svoj tim i dogovorio suradnju s Andreom Agassijem, velikanom pred kojim je težak zadatak povratka šampiona u život.

Međutim, na današnjoj presici u Parizu Đoković nije isključio mogućnost da uzme pauzu od tenisa!

"Veselim se suradnji s novim timom, ali znate, ja imam i golemu odgovornost prema tenisu kao igri. Vjerujte mi da razmišljam o mnogočemu, posebno posljednjih mjeseci...", odgovorio je Đoković na novinarsko pitanje o tome razmišlja li o napuštanju tenisa. 

Agassi nije bio uz njega u Parizu, otišao je u petak zbog drugih obaveza, prenosi Index.

"Ne petljajte njega u ovaj poraz, tek smo započeli suradnju i nije me želio previše opteretiti informacijama uoči Roland Garrosa. Dogovorili smo suradnju za Wimbledon. Namjeravao sam nastupiti u Wimbledonu, ali... Možda ću igrati na turnirima koji slijede, možda neću. Sada je teško odgovoriti na to pitanje..."
, zaključio je vlasnik 12 Grad Slam titula.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.