12.7.2017. 22:15
0
Đoković: Razmišljam i o dužoj pauzi
Trostruki wimbledonski pobjednik, a trenutačno četvrti tenisač svijeta Srbin Novak Đoković (30) izjavio je kako bi mogao uzeti dužu pauzu nakon što je u srijedu morao Čehu Tomašu Berdychu predati četvrtfinalni susret u Wimbledonu zbog ozljede lakta.

"Nije u pitanju rame, kao što su neki pisali, već lakat koji me muči više od godinu i pol dana. Pokušao sam se dovesti u stanje za igru, prije meča sam proveo dva i pol sata na tretmanu, ali nije pomoglo. Pola sata sam igrao s nepodnošljivim bolovima", rekao je Đoković koji je najavio kako će u razgovoru s liječnicima kako bi se pronašlo dugoročno rješenje.

"To što sam igrao dan za danom nikako mi nije pomoglo, ali to je situacija koju sam morao prihvatiti. Svakom sportašu je teško predati, pogotovo kada dobro igra, a ja sam igrao najbolje u posljednjih 10 mjeseci. Jasno je da ću morati mijenjati raspored turnira, a još ne znam hoću li morati na operaciju. Odavno nisam osjetio ovakvu bol, što više igram, to je gore. Razmišljam i o dužoj pauzi ", poručio je Đoković.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.