22.9.2017. 17:23
0
''U ključnim momentima sam bio najčvršći. Sav trud se isplatio, ali ne želim stati ovdje''
Damir Džumhur je danas u četvrtfinalu ATP turnira u Sankt Petersburgu savladao Liama Broadyja sa 2:1 u setovima, te se tako plasirao u polufinale, gdje će igrati protiv pobjednika iz meča Struff - Tsonga.


Kako kaže Damir, jako je sretan što se još jednom ove godine uspio plasirati u finale, iako je danas igrao nešto lošije nego u posljednje vrijeme.

''Naravno da sam prezadovoljan ulaskom u polufinale. Ne baš načinom igre, jer je danas bilo malo lošije nego u posljednje vrijeme, ali pobjeda je najbitnija, pogotovo u ovakvim trenucima. Nisam igrao najbolji tenis, ali sam u ključnim momentima bio najčvršći i to je ono što mi je pomoglo. Volio bih da nastavim sa dobrim igrama i sutra u polufinalu, te da pokušam doći u drugo ATP finale, pa možda i osvojiti prvu titulu'', kaže Damir.

Pored toga, današnjom pobjedom Damir je ušao među TOP 50 igrača svijeta. 

''Prvi put u karijeri sam igrao za TOP 50 i ostvario sam to. Sav trud se na kraju isplatio, ali ne želim stati ovdje, želim da idem dalje. Idući meč je već nova prilika za poboljšanje rankinga i novo finale ove godine'', rekao je naš najbolji teniser.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.