23.9.2017. 16:12
0
''U svom drugom finalu ove godine ću igrati opuštenije i sa više iskustva. Nadam se pobjedi''
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u finale ATP turnira u Sankt Petersburgu, nakon što je u polufinalu sa 2:0 u setovima savladao Nijemca Jan-Lennard Struffa.

Nakon što se plasirao u drugo finale u mjesec dana, Damir je rekao kako je jako zadovoljan svojom igrom u ovom meču.

''Znao sam da će return danas biti od velike koristi. Pravio sam pritisak na njegov servis, a on je nakon returna imao grešaka i sigurno da sam mnogo pažnje posvetio tom segmentu igre. S druge strane, servis mi je bio jako dobar, bolji nego jučer, poeni su bili lakši nego jučer, forhand bio na visokom nivou, backhand kao i obično odličan. Sve to mi je pomoglo da pobijedim igrača koji ima brz servis, loptu. Postavio sam igru kako je trebalo i zasluženo pobijedio''
, kazao je Damir.

U finalu će Damir igrati sa boljim iz susreta Bautista - Fognini, a Damir pretpostavlja da će se i ovaj put susresti sa Agutom.

''Ovo je drugo finale ove godine, ali sada je sigurno da idem opuštenije i sa više iskustva. Vjerovatno će u finalu opet biti Agut, koji je težak protivnik, ali spreman sam i borit ću se, ovaj put sam odmorniji nego sam to bio u Winston Salemu, te se sada nadam pobjedi''
, rekao je naš najbolji teniser.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.