23.9.2017. 20:15
0
Džumhur protiv Fogninija za titulu u St. Petersburgu
Italijan Fabio Fognini bit će protivnik Damiru Džumhuru u sutrašnjem finalu ATP turnira u St. Petersburgu.


Fognini je spasio dvije meč lopte u meču protiv prvog nosioca, Španca Roberta Bautiste Aguta u pobjedi od 2:1  u setovima (2-6, 7-6, 7-6).

Fognini će u meču protiv Džumhura nastojati da osvoji svoju šestu ATP titulu, dok će najboljem bh. igraču ovo biti drugo finale u karijeri. Tridesetogodišnji Italijan trenutno je 29. igrač na ATP listi, dok je Džumhur već osigurao najbolji plasman na ATP listi i čak i u slučaju poraza zauzimat će 43. mjesto.

Fognini je poznat po svom temeramentu. Tako je na posljednjem Grand Slam turniru, US Openu, kažnjen zabranom  sudjelovanja u svim konkurencijama zbog nekorektnog ponašanja i vrijeđanja glavne sutkinje u meču 1. kola u pojedinačnoj konkurenciji.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.