23.1.2018. 9:56
0
Senzacija na Australian Openu, Kyle Edmund pobijedio Grigora Dimitrova i plasirao se u polufinale
Kyle Edmund prvi je polufinalista Otvorenog prvenstva Australije u tenisu u Melbournu. Britanac je četvrtfinalu iznenadio trećeg nosica Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:3 i 6:4).

Nepostavljeni Edmund, 49. igrač svijeta, u polufinalu će igrati protiv pobjednika meča Rafael Nadal - Marin Čilić. 

Kod teniserki također je poznata prva polufinalistkinja. To je Belgijanka Elise Mertens, koja je sa 2:0 (6:4, 6:0) eliminirala  Ukrajinku Jelinu Svitolinu.

Mertens je kao 37. igračaca također napravila veliko iznenađenje pobjedom nad četvrtom nositeljicom. U polufinalu će igrati protiv pobjednice meča Caroline Wozniacki - Carla Suarez Navarro.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.