25.1.2018. 17:37
0
Džumhur: Uslovi u kojima se igraju neki turniri mogu biti opasni
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zadovoljan je nastupom na prvom Grand slam turniru sezone u Melbournu, na kojem je izborio nastup u šesnastini finala.

Nakon pobjeda nad Italijanom Paolom Lorenzzijem s 3:2 i Australcem Johnom Millmenam sa 3:1, Džumhur je u 3. kolu Australian Opena eliminiran od prvog tenisera svjeta Španca Rafaela Nadala sa 3:0.  

Međutim, Sarajlija se danas posebno osvrnuo na uslove s kojima se susreću teniseri na pojedinim turnirima, budući da ponekad igraju sa nesnosnim vrućinama.

- Sigurno da vremenski uslovi utiču. Nikome vrućina ne odgovara, da se razumijemo, nekome više nekome manje. Tenis je u suštini prilagodba, jer ukoliko možete da se prilagodite trenutnim uslovima. Melbourne je zaista čudan grad, danas može biti 40 stepeni, sutra 20 i jak vjetar. Tako da je uvijek bitno prilagođavanje uslovima - rekao je bh. teniser.

Smatra da bi trebala postojati granica kada se prekidaju mečevi, prvenstveno misleći na turnir u Sidneyju.

- Taj dan kada sam igrao izmjereno je 47,3 stepena u hladu što je bio najtopliji dan u posljednjih 80 godina. Meni je nerealno igrati po takvoj vrućini, na terenu su izmjerili 66 stepeni tako da ne znam šta je neophodno da se takav meč prekine - dodao je Džumhur.

Potcrtao je da bi morale postojati neke granice, jer takvi uslovi su prije svega opasni za sportaše.

 (FENA/Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.