10.2.2018. 19:32
1
Mirza Bašić nakon velike pobjede protiv Stana Wawrinke: Sutra igram veliko finale i veoma sam sretan. Hvala svima što ste me podržali
Mirza Bašić je napravio veliku senzaciju na ATP turniru u Sofiji, iz serije 250, jer je danas u polufinalu ovog turnira pobijedio Švicarca Stana Wawrinku sa 2:0 u setovima.

Mirza je slavio sa 2:0 u setovima. Prvi set je dobio nakon tie breaka rezultatom 7:6, a onda je napravio break pred sami kraj drugog seta i osvojio i drugi set sa 6:4 i tako se plasirao u finale ATP turnira u Sofiji.

U finalu će igrati protiv rumunskog tenisera Mariusa Copila, koji je 93. igrač na ATP listi.

"Sutra igram veliko finale i veoma sam sretan. Hvala svima što ste danas došli ovdje i što ste me podržali. Ovo je moje prvo ATP finale u karijeri. Mislim da sam danas veoma dobro servirao. Imao sam mali pad sredinom drugog seta, ali sam se brzo vratio i mislim da sam odigrao dobar meč", rekao je danas nakon pobjede protiv Wawrinke Mirza Bašić.

"Sutra igram protiv Mariusa koji je veoma dobar igrač. Sada moram da se odmorim i da se fokusiram za sutrašnje finale", rekao je Mirza.

Pobjeda protiv velikog Stana Wawrinke Mirzi Bašiću će donijeti 91. mjesto na novoj ATP ljestvici.


1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.