18.4.2018. 14:00
0
Ženska teniska reprezentacija BiH danas protiv Luksemburga
Ženska teniska reprezentacija BiH u sastavu Dea Herdželaš, Jelena Simić, Nefisa Berberović i Anita Husarić, danas će igrati meč Grupe II Euro-afričke zone Fed Cupa protiv Luksemburga.

Prvi današnji meč od 11 sati igrat će Jelena Simić (WTA 567) i Elenonora Molinaro (WTA 450).

Usijedit će meč između Dee Herdželaš (WTA 410) i Mandy Minella (WTA 299), a Herdželaš će igrati i dubl meč u paru s Anitom Husarić protiv Luksemburžanki Molinaro/Minella.

Sutra teniske reprezentativke BiH igraju protiv Izraela, a u petak protiv Norveške, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

U selekciji BiH nalazi se i 19-godišnja Nefisa Berberović (WTA 829), te trener Emir Jesenković umjesto kapitena Vojina Šukala, koji iz zdravstvenih razloga ovoga puta nije s Fed Cup reprezentacijom BiH.

Prema ranije obavljenom žrijebu, sedam selekcija Grupe II podijeljeno je na dvije podgrupe: A u kojoj su Danska, Egipat i domaćin Grčka, te podgrupa B u kojoj su Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael.

Mečevi u obje podgrupe igraju se u naredna tri dana, nakon čega će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe igrati za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.