4.6.2018. 11:04
0
Danas mečevi osmine finala Roland Garrosa
Mečevi osmine finala pariškog grand slam turnira Roland Garros igraju se danas.

U muškoj konkurenciji očekuje se nekoliko zanimljivih duela. Prvi nosilac turnira Španac Rafael Nadal odmjerit će snage s njemačkim teniserom Maximilianom Martererom, a Hrvat Marin Čilić, trećeplasirani teniser ATP liste za plasman u četvrtfinale igrat će protiv Italijana Fabia Fogninija. 

Kevin Anderson iz Južne Afrike će igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana, a još jedan argentinski teniser Juan Martin del Potro će odmjeriti snage s Amerikancem Johnom Isnerom. 

Prethodno su plasman u četvrtfinale osigurali Srbijanac Novak Đoković, kojeg očekuje duel protiv Italijana Marca Cecchinata, te Nijemac Aleksandar Zverev koji će za plasman u polufinale igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema. 

U ženskoj konkurenciji također su na rasporedu mečevi osmine finala. Najzanimljiviji meč odigrat će nekadašnja najbolja teniserka svijeta, Amerikanka Serena Williams i Ruskinja Maria Sharapova, teniserke koje su obilježile jednu eru ženskog tenisa.  

Prva teniserka svijeta Simona Halep igrat će protiv Belgijanke Elise Mertens, Njemicu Angeliqueu Kerber očekuje duel s Francuskinjom Carolineom Garcia, a treća igračica WTA liste, Španjolka Garbine Muguruza će odmjeriti snage s Ukrajinkom Lesieom Tsurenko. 

Do sada je poznat jedan četvrtfinalni par, a sastaju se Yulia Putintseva iz Kazahstana i Amerikanka Madison Keys. Četvrtfinale je izborila i Amerikanka Sloane Stephens koja očekuje pobjednika meča između Ruskinje Darie Kasatkine i Dankinje Karoline Wozniacki. Taj meč je sinoć prekinut zbog mraka pri vodstvu Ruskinje od 1:0 u setovima (7:6 i 3:3). 


(FENA / Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.