27.7.2018. 15:44
0
Nadal o velikoj trojci: Ili smo mi posebni ili su ostali loši
Španac Rafael Nadal u velikoj je dilemi zbog čega je takozvana "velika trojka", koju uz njega čine i Roger Federer i Novak Đoković, toliko dominantna u tenisu.

Nadal, Federer i Đoković su u posljednjih 15 godina zajedno osvojili 50 Grend slem titula, a svi ostali igrači zajedno samo deset.

"Velika je slučajnost koja se nikad nije desila u historiji. Bili smo na vrhu toliko godina. Postoje dvije opcije kako bi se to objasnilo, ili smo nas trojica bili toliko posebni ili su ostali bili toliko ispod tog nivoa. Ne znam šta je pravi odgovor, to je na vama da kažete. Prije ili kasnije će se pojaviti neko bolji od nas, bilo zbog toga što ćemo mi biti mnogo stariji ili zbog toga što će biti bolji od nas", diplomatski je odgovorio Nadal, prenosi CDM.

"Kralj šljake" je ove godine osvojio Rolan Garos i prvi je na ATP listi, dok je Federer pokorio Australiju i trenutno je iza Španca. Đoković je bio njabolji na Vimbldonu i vratio se u Top 10.

U Top 20 na svijetu samo su trojica igrača mlađiH od 24 godine.

Lejla Trle 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.