24.8.2018. 17:45
0
Đoković: Dvije lekcije Federera i Nadala
Novak Đoković rekao je u New Yorku da je naučio dvije lekcije od Rogera Federera i Rafaela Nadala koje su mu pomogle da produži svoju karijeru.

Đoković se poslije 18-mjesečnog mučenja sa povredom i formom vratio i u posljednjih nekoliko mjeseci osvojio Wimbledon i Masters u Sinsinatiju.

Srbin je zahvalan Federeru što je naučio kako da kontroliše raspored turnira, a Nadalu na konkurentnosti i radnoj etici.

"Federer je uvijek na sjajan način kontrolisao svoj raspored. Mnogo sam naučio od njega u tom pogledu, kako da biram određene turnire u pravo vrijeme kako bih igrao najbolje kada je najpotrebnije, na najvažnijim događajima", rekao je Đoković, prenosi B92.

U posljednjih nekoliko godina Federer je često preskakao turnire na šljaci kako bi bio fizički spreman za druge, pa i u 37. godini osvaja Grend slemove. Potpuna suprotnost je Rafael Nadal koji je izjavio da ne može da zamisli da preskače turnire.

"Nadalova posvećenost treningu i rad tokom slobodnih dana, njegov duh koji nikad ne umire su nešto što je izuzetno važno", istakao je Đoković.

Đoković je posljednjih mjeseci napravio brojne promjene kako bi se prilagodio svojoj igri u životu. Prvo je promijenio reket, pa operisao lakat, pa promijenio način serviranja, pa promijenio trenerski tim, fokusirao se na meditaciju kako bi bio mirniji na terenu i sve to je donijelo rezultate.

Srbin je šesti nosilac na US Openu koji počinje u ponedjeljak, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.