1.5.2019. 21:08
0
Nadal: Imam veliku želju da se takmičim, očekujem da sve bude bolje
Rafael Nadal ima najslabiji start sezone do sada. Neobično je da svjetski broj dva nema nijednu titulu od starta sezone, čak ni na njegovoj omiljenoj šljaci.

Malo ko je očekivao da će Nadal ostati bez krune u Monte Carlu, jednom od njegovih omiljenih turnira, ali to se dogodilo, baš kao i nedavno u Barceloni.

Na oba takmičenja Nadal je stigao do polufinala, u kneževini je izgubio od Fabija Fogninija, a u Barceloni je od njega bio bolji Dominic Thiem. 

Sljedeće sedmice Rafa će igrati u Madridu, tamo će biti i ostali članovi "velike trojke", Roger Federer i Novak Đoković i Španac kaže da dolazi u glavni grad Španije kako bi konačno osvojio titulu.

- Povreda u Indian Wellsu mi je teško pala. Prije sedmicu iako nisam bio sto posto spreman, riješio sam da igram, čak ni na početku sedmice to nije bilo najsjajnije. Ipak, osjećaj je sada sasvim drugačiji. Ovo su sve detalji koji mogu da mi pomognu, taj poraz od Tima je svakako jedan od njih. Prilično dugo nisam igrao na šljaci, bio mi je to najbolji meč na ovoj podlozi od starta sezone - rekao je Nadal.

On kaže da je svjestan šta ga očekuje naredne sedmice u Madridu. 

- Važno je da se ponovo takmičim. Očekujem da bude sve bolje. Znam da će Madrid biti problematičan zbog uvjeta za igru, sve je nekako drugačije. Ipak, ponovo imam tu veliku želju da se takmičim. Ako igram na najvišem nivou, sve je moguće -  izjavio je Nadal, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.