28.5.2019. 9:30
0
Džumhur danas protiv Francuza Hoanga na startu Roland Garrosa
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 57. igrač na ATP listi, današnjim mečom protiv Antonia Hoanga počinje nastup na drugom Grand Slam turniru sezone - Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu.

Džumhuru će to biti prvi meč protiv 23-godišnjeg Francuza, koji je na ATP listi rangiran na 147. mjestu, a na Roland Garossu će nastupiti s pozivnicom organizatora turnira. 

- Žrijeb jeste povoljan i naravno da je velika prednost to što igram s igračem koji ima pozivnicu, ali ne treba se opuštati. Uvijek su opasni teniseri koji igraju pred domaćom publikom. Hoang je mladi igrač koji je u posljednje vrijeme pravio lijepe rezultate, tako da trebam biti makismalno ozbiljan, fokusiran i pokušati da što bolje odigram 1. kolo, a onda da razmišljam o drugom, eventualno trećem kolu - kazao je Džumhur. 

Ukoliko savlada Hoanga, Džumhur bi u 2. kolu Roland Garrosa igrao će protiv boljeg iz duela Fernando Verdasco (Špa/23) - Danel Evans (VBr).

Džumhur i Hoang igrat će treći meč na šestom terenu, a prvi meč počinje od 11.00 sati. 

U dosadašnjim nastupima na Roland Garrosu Džumhur je najbolji plasman zabilježio 2015. godine kada je igrao u 3. kolu u kojem ga je zaustavio Roger Federer.





(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.