16.7.2019. 18:56
0
''Ja sam navijao za Federera, ali Rafa je bio za Đokovića. Razlog je logičan''
Dugogodišnji trener i stric Rafaela Nadala, Toni, kazao je da je španski teniser navijao za Novaka Đokovića u finalu Wimbledona protiv Rogera Federera.

Razlog je jasan, nije želio da Švicarac odmakne u borbi za najtrofejnijeg igrača na Grand Slam turnirima svih vremena.

“Ja sam navijao za Federera, ali Rafa je bio za Đokovića, a razlog je logičan. Rafa je želio da Novak pobijedi kako mu se Roger ne bi udaljio na prvom mjestu po broju Grand Slamova”, kazao je Toni Nadal.

Poslije pobjede Novaka Đokovića u finalu, Federer je ostao na 20, Nadal ima 18, a srpski igrač je stigao do 16. trofeja sa najprestižnijih turnira.

Sljedeći Grand Slam je US open, koji počinje krajem augusta u New Yorku, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.