24.8.2019. 22:26
0
Đoković: Roger i ja nismo prijatelji i ne večeramo zajedno, ali smo kolege i poštujemo se
Ljubitelji tenisa redovito vode rasprave kako bi odredili ko je tačno najbolji i najveći tenisr koji je ikad igrao, a rasprave se gotovo uvijek svedu na Rafaela Nadala, Rogera Federera ili Novaka Đokovića.

Svoj komentar na te rasprave, ali i na svoj odnos s Federerom, dao je Đoković uoči US Opena na kojem ove godine brani titulu. Srpski as istakao je kako nije posebno dobar prijatelj s Federerom.

"Imamo dobar odnos, nismo prijatelji i ne večeramo zajedno, ali smo kolege i poštujemo se međusobno. Nije lako biti prijatelj s nekim s kim se takmičiš na terenu", rekao je Đoković pa objasnio zašto je nemoguće odabrati najboljeg svih vremena: 

"Ne možete porediti tenis otprije 50 godina i ovo danas. Laver, Mcenroe, Connors, Lendl... Oni su igrali drvenim reketima, bila je to neka druga vrsta tenisa. Ko zna koliko bi oni danas bili dobri?", zaključio je Đoković, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.