2.9.2019. 17:04
0
"Protiv Rogera ne možete igrati tenis"
David Goffin je u meču osmine finala US Opena doživio težak poraz od trećeg nosioca turnira, Rogera Federera.

Belgijanac je uspio da osvojo svega četiri gema, 6:2, 6:2, 6:0 u meču koji je trajao svega 79 minuta.

Po završetku susreta, David je pričao o tome koliko je teško igrati protiv najboljih. Pitali su ga protiv koga se najviše plaši da igra.

"Oni su potpuno drugačiji, imaju drugačije igre, mentalitet. Bolji su na različitim podlogama. Lijepo je da su tu sva trojica jer su toliko dobri i istovremeno toliko različiti. Lijepo je gledati ih, ali je teško igrati protiv njih. Protiv Novaka i Rafe morate jako da udarate, ali fizički su vrlo spremni. A Roger jednostavo zauzme tu pravu poziciju na terenu. Stalno pokušava da ide naprijed, traži vinere. Protiv njega onda ne možete da igrate tenis", kaže David.

Kaže da je nevjerovatna njihova želja za uspjehom.

"Svi su opet mentalno veoma, veoma jaki. Žele da pobjeđuju stalno, da ostanu što duže, da imaju svaki trofej u kolekciji, a sve vrijeme stalno napreduju. Čak iako imaju više od 30, pa i 35 godina kao Rodžer, i dalje su fizički besprijekorni. Teško ih je pobijediti", priznaje Goffin.

Pitali su ga da li je teže igrati sa Rafom na šljaci, Rogerom na travi ili Novakom na betonu.

"Teško je reći. Zavisi koliko su dobri. Ponekad su na svom najvišem nivou, a onda je teško. U ovom trenutku rekao bih da je najteže protiv Novaka, on je vjerovatno najbolji u ovom trenutku", zaključio je teniser iz Belgije, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.