13.10.2019. 19:16
0
Medvedev pobjednik Mastersa u Šangaju
Rus Danil Medvedev pobjednik je teniskog ATP turnira Masters serije 1000 u Šangaju.

Medvedev je u finalu pobijedio Nijemca Alexandra Zvereva sa 6:4, 6:1, za sat i 14 minuta igre. Ovo je bio njihov peti međusobni meč i prva pobjeda ruskog tenisera.

Dvadeset trogodišnji Moskovljanin u Šangaju je igrao šest uzastopno finale i treće u Masters seriji, a osvojio je drugi Masters u karijeri nakon što je u augustu slavio u Cincinnatiju.

Rus iza sebe ima odličnu sezoni. Ostvario je najviše pojedinačnih pobjeda (59), najviše pobjeda na tvrdoj podlozi (45), kao i na masters turnirima (22) kao i najveći broj finala (9), prenosi STA.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.