10.10.2020. 9:00
0
Đoković zakazao epsko finale protiv Nadala
Novak Đoković će u nedjelju igrati protiv Rafaela Nadala za trofej Roland Garrosa.

Prvi teniser svijeta u polufinalu je pobijedio Stefanosa Tsitsipasa 3:2 u setovima.

Đoković je odigrao sjajna dva pa nakon neiskorištene meč lopte, prespavao završnicu trećeg i čitav četvrti set, da bi u petom opet zaigrao i osigurao trijumf.

Tsitsipas je u prvom gejmu meča propustio četiri brejk lopte, a Đoković nakon toga set dobio 6:3.

U drugom setu Đoković je napravio dupli brejk i to oba puta nakon što je Tsitsipas vodio 40:00, a u dva seta spasio je sedam brejk lopti i stigao do 6:3, 6:2.

Treći set je donio egal do devetog gejma. Tada je Novak napravio brejk, onda u narednom gejmu propustio meč loptu. Tsitsipas mu je vratio brejk i onda vezao još četiri gejma. Dobio treći i poveo u četvrtom setu.

Đoković je u tom dijelu meča propustio čak 10 brejk lopti, što je Tsitsipasa iskoristio da poravna.

U petom setu Grk više nije imao snage, kada je Đoković napravio brejk i konačno poveo 2:1 dileme do kraja nije bilo.

"Nadal je moj najveći rival s kojim sam odigrao najviše mečeva, on je ovdje glavni i ovo je njegova kuća. Pobijediti Nadala u finalu Roland Garrosa je najveći izazov koji postoji u našem sportu, a uslovi će mu ići na ruku jer loptica ne odskače onako visoko kako bi odskakala da igramo u maju ili junu. Uspio sam ga jednom pobijediti ovdje i pokušat ću izvući pouke iz tog meča", rekao je Đoković.


Đoković ima 17. grend slemova u nedjelju igra protiv Nadala koji je na 19 najvećih trofeja.



(Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.