24.7.2021. 10:05
0
Đoković po teškim vremenskim uslovima rutinski savladao Delliena
Novak Đoković je dobio Huga Delliena 2:0 u prvom kolu olimpijskog turnira u Tokiju. Po setovima je bilo 6:2 i 6:2.

Novak je u prvom setu dobro držao svoj servis, a propustio je tri uzastopne brejk prilike pri rezultatu 2:1. Ipak brejk je stigao u šestom gemu i Đoković je brzo vodio 5:2. Iza toga je najbolji svjetski teniser napravio brejk kojim je dobio prvi set 6:2.

Velika vrućina je u Tokiju i uslovi za igru su bili preteški. Utisak je bio da je vrućina tako bila veći problem od Delliena koji nije pružao preveliki otpor prvom igraču svijeta.

U drugom setu je Đoković napravio brejk u četvrtom gemu kada je iskoristio prvu od tri uzastopne brejk prilike. Brzo je Đoković došao i do 5:2, a utisak je da želi što pre da završi duel kako bi mogao samo da se skloni sa centralnog terena. Novak je još jednim brejkom završio drugi set 6:2 i prošao u drugo kolo.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.