17.8.2021. 11:10
0
Na teniskim terenima Koševo počeo turnir Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2021
Na teniskim terenima "Koševo" danas je zvanično otvoren teniski turnir "Open RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2021"- Memorijal Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch. Turnir je otvorio Nino Hasandedić, pobjednik turnira 2006. godine, koji je tom prilikom kazao da je turnir rezultat dugogodišnje saradnje između Kraljevskog teniskog kluba „Barcelona 1899“ i TK „Tenis Pro 1996“ Sarajevo, kao i velikog prijateljstva između gradova Sarajeva i Barcelone.

Turnir je namijenjen takmičarima do 16 godina i nalazi se u prvoj jakosnoj grupi u kalendaru "Tennis Europe". Ovogodišnji turnir okuplja 150 učesnika iz 28 država. 

Predsjednik Izvršnog odbora TK Tenis Pro 1996 Haris Kafedžić je rekao da će ove godine biti izuzetno jaka konkurencija, ali to je i prilika za mlade tenisere da dođu do nekih bodova, jer se radi o turniru jedinom iz prve kategorije u regiji i jedan od samo devet u Evropi.

- Na ovom turniru su igrali tada mladi teniseri, a danas svjetska teniska imena među kojima su Marin Čilić, Damir Džumhur, Mirza Bašić, Ivan Dodig, Aldin Šetkić, Nino Hasandedić, Mervana Jugić, Jasmina Tinjić, Dea Herdželaš – rekao je Kafedžić.


Nažalost, dodao je, među nama više nije Juan Maria Tintore koji je najzaslužniji za ovakvu saradnju Barcelone i Sarajeva i koji je od 1996. godine 36 puta bio u Sarajevu i dao nemjerljiv doprinos razvoju tenisa. Turnir će trajati do 22. augusta.

Pored Općine Centar, koja je putem Ju „Centar za sport i rekreaciju“, podržala turnir besplatno ustupivši tenis terene, sponzori 25. "Open RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2021" turnira su Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta, saopćeno je iz Općine Centar.


(FENA) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.