19.11.2021. 8:14
0
Kinesku teniserku silovao političar, dok je žena "čuvala stražu": Oglasila se nekadašnja teniserka i prozvala Nadala, Serenu i Federera
Peng Shuai, kineska teniserka koja je prije dvije sedmice optužila vicepremijera Kine da je silovao, nestala je prije šest dana. Ona je rekla kako je silovao Zhang Gaoli, dok je njegova žena držala stražu.

"China Global Television Network" je objavila pismo u kojem se teniserka javila da je s njom sve uredu i da se samo odmara, što je izazvalo sumnju brojnih njenih kolega.

Danas se oglasila nekadašnja američka teniserka Jamie Hampton koja je prozvala Rafaela Nadala, Rogera Federera i Serenu Williams, koji šute povodom ovog slučaja.

- Federeru, Nadalu, Serena, molim vas oglasite se o slučaju Peng. S obzirom na ono što se dogodilo i što se događa, ako ne možete stati u zaštitu i progovoriti o slučaju kolegice i GS šampionke, jeste li zaista lideri, jeste li zaista glavni u ovom sportu ili ste već samo veoma bogati? Recite nešto - napisala je Hamtpon.

Đoković je nakon meča s Andrejem Rubljovom (Andrey Rublev) dao komentar o tom slučaju.

- Nemam puno informacija o tom događaju. Prošle sedmice sam pročitao što se dogodilo i, iskreno, šokantno je da se ona i dalje vodi kao nestala. Viđao sam je često na Touru prethodnih godina i jedino što mogu reći je da se nadam da je sve uredu. Sve je to užasno. Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća njena porodica dok ne znaju gdje se nalazi - rekao je Đoković.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.