21.11.2021. 19:47
0
Tri sedmice nakon što je nestala iz javnosti. Otkriveno šta se dešava sa kineskom teniserkom
Kineska teniska zvijezda Peng Shuai izjavila je da je na sigurnom i da se dobro osjeća tokom današnjeg videopoziva, objavio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

U saopćenju se navodi da je predsjednik MOK-a Thomas Bach pola sata razgovarao sa Peng.

-Ona je dobro, što je bila naša glavna briga – navodi se u saopćenju, prenosi BBC.

Peng (35) nestala je iz očiju javnosti skoro tri sedmice nakon što je optužila visokog kineskog zvaničnika za seksualno zlostavljanje.

Njeno odsustvo izazvalo je široku zabrinutost, a međunarodne sportske zvijezde i vlade pozvale su Kinu da pruži dokaz da je ona na sigurnom.

-Na početku 30-minutnog razgovora, Peng Shuai je zahvalila MOK-u na brizi o njenoj dobrobiti. Objasnila je da je sigurna i dobro, da živi u svom domu u Pekingu, ali da bi voljela da se njena privatnost poštuje u ovom trenutku.

Vrijeme sada više voli da provodi sa prijateljima i porodicom. Ipak, ona će nastaviti da se bavi tenisom – navodi MOK.

Saopćenje MOK-a uključuje i sliku videopoziva koji se odvijao na kojoj se Peng smiješi u kameru.

Nekada vodeća teniserka u dublu objavila je optužbe prema bivšem vicepremijeru države Zhangu Gaoliju na kineskoj društvenoj mreži Weibo početkom novembra.

Navela je da je bila prisiljena na seksualne odnose sa Zhangom, u postu koji je nekoliko minuta kasnije uklonjen. To je bio prvi put da je takva tvrdnja javno izrečena protiv jednog od visokih kineskih političkih lidera, prenosi raport.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.