13.1.2022. 18:53
0
Španija demantovala da se vodi bilo kakva istraga protiv Đokovića
Nije bilo jasno zašto bi Španci naredili istragu oko trodnevnog Novakovog boravka u Marbelji

Jučer se pojavila vijest širom svijeta koju je plasirao španski Kadena Kope, da je Vlada Španije naredila policiji da istraži kako je Đoković došao u Marbelju, pošto stanovnici Srbije mogu u tu državu da uđu samo ako su vakcinisani, piše Avaz. 


Nije bilo jasno zašto bi Španci naredili istragu oko trodnevnog Novakovog boravka u Marbelji, kada je bio u nedjelju dana u Madridu i igrao Dejvis kup početkom decembra, ali...


Danas je stigao zvaničan demant od Vlade Španije. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova je rekao za Politiku: 

- Ta vijest je lažna. Niti je Vlada naredila, niti je policija pokrenula istragu o tom sportisti - izjavio je. 


Ako do sada nije, sada je jasno da se u moru optužbi na račun Novaka Đokovića nalazi i mnoštvo izmišljenih čisto da bi se najbolji teniser svijeta dodatno ocrnio ili mu se otežala pozicija pred australijskim vlastima.


Srbijanski teniser je priznao da je njegov tim napravio grešku kada je popunjavao formular za australijsku vizu i kada je označio da 14 dana prije polaska za Melburn nije bio u nekoj drugoj državi. 



Činjenica je da Đoković od 31. decembra do 3. januara bio u Marbelji i to nije krio, jer je izašao tih dana veliki broj fotografija i snimaka sa fanovima.


Uz to, u svim papirima koje je dostavio carini stajalo je i da je početna tačka polaska za Australiju bila Španija, a išao je preko Dubaija do Melburna.


(Kenan Bešlija) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.