17.1.2022. 10:59
1
Veliki preokret: Novak Đoković ne može ni na jedan Grand Slam
Srbijanski teniser Novak Đoković neće moći da učestvuje ni na jednom Grand Slam turniru ako se ne vakciniše protiv koronavirusa, pa čak ni na Roland Garrosu, prenosi Mondo.

Prethodnih dana su iz Pariza stizali signali da će Đoković i bez vakcine moći da igra na Roland Garrosu, međutim to je preko noći promijenjeno. Naime, ministarka sporta Francuske Roxana Mărăcineanu donijela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog interesa svih u Francuskoj.

Mărăcineanu je potpisala zakon koji se odnosi na ''obaveznu vakcinaciju'' za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Roland Garrosu ako ne bude vakcinisan.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Wimbledon i US Open.

Ovo je očigledno veliku udarac za Đokovića i pred njim su dani odluke. Tokom odlaska u Australiju postao je svima poznato da nije vakcinisan protiv koronavirusa i da je ''medicinsko izuzeće'' dobio na osnovu toga što je preležao virus u decembru, ali čak ni to nije bilo dovoljno vlastima Viktorije.

Nastala je frka oko njegove vize i nakon 12 dana drame odlukom ministra deportovan je iz zemlje, a ako ne bude promjene u posljednji čas - biće mu zabranjen ulazak u Australiju pune tri godine.

Evidentno je da će morati da se vakciniše ako bude želio da osvoji još neki Grand Slam.

Zanimljivo je da upravo Mărăcineanu rekla da bi Đoković mogao da igra bez vakcine uz izuzeće, međutim sada se situacija u Francuskoj potpuno promijenila i ubuduće će gotovo sve stvari, pa čak i piće u kafiću, biti dozvoljene samo vakcinisanim osobama.

Na taj način Francuska želi da podstakne vakcinaciju, a vidjećmo da li će se do 22. maja, kada počinje Roland Garros, neka od pravila promijeniti.

(Ajdin Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.