4.2.2022. 16:31
0
Džumhur poražen od Krajinovića u Montpellieru
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je od Filipa Krajinovića u četvrtfinalu ATP turnira u Montpellieru.

Najbolji bh. teniser nije dobro otvorio prvi set. Nakon što Krajinović uzeo uvodni gem na svoj servis, odmah pravi brejk i dolazi do 2-0. Džumhur ekspresno odgovara i odmah bravi ribrejk, zatim ga i potvrđuje i dolazi do 2-2. Uslijedila su dva gema gdje su i jedan i drugi sačuvali svoj servis i nakon šest gemova bilo je 3-3. U sedmom gemu Džumhur pravi novi brejk i dolazi do 4-3.

Ipak ne uspijeva potvrditi taj brejk na svom servisu, jer teniser iz Srbije nakon velike borbe dolazi do 4-4. Krajinović nakon toga samouvjereno bez izgubljenog poena u devetom gemu dolazi do 5-4. Poslije toga Džumhur ponovo psihički pada i ulazi u raspravu sa sudijom nakon izgubljen poena i vodstva Krajinovića 30-15 kod rezultata 5-4 i servisa Džumhura. Imao je Krajinović i set loptu kod 5-4, ali se Džumhur spasio.

U 11. gemu prvog seta Krajinović dolazi do 6-5 ponovo bez izgubljenog poena. U 12. gemu Damir je imao 40-15 ali nije uspio privesti kraju, te drugu set loptu nije propustio Krajinović dobivši prvi set 7-5.

U drugom setu prvih pet gemova Džumhur i Krajinović čuvali su svoje servise. Ipak u šestom gemu Krajinović pravi break i potvrđuje ga u narednom gemu, te odlazi na nedostižnih 5-2. Iako je Džumhur imao nekoliko prilika za ribrejk. Pad koncentracije nije uspio zaustaviti Džumhur i Krajinović dolazi do 6-2 u drugom setu.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Bublik-Bautista Agur koji se igra danas.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.