5.2.2022. 21:28
0
ATP Rotterdam: Džumhur zaustavljen u kvalifikacijama od 86. igrača svijeta
Nakon dobre forme na ATP-u u Montpellieru gdje je poražen tek u četvrtfinalu do Filipa Krajinovića, Damir Džumhur ispao je u prvom kolu kvalifikacija ATP-a u Rotterdamu od švicarskog tenisera Henrija Laaksonena sa 2-1 po setovima.

Trideset i pet minuta trajao je prvi set, u kojem je 29-godišnji Švicarac u četvrtom gemu napravio jedini brejk prvog seta i osvojio set sa 6:3.

U drugom je trajala velika borba čak 55 minuta. Bh. teniser napravio je prvi brejk u drugom setu pri rezultatu 3-4 i otišao na 3-5. Međutim nije bio dovoljno skocentrisan da riješi set u svoju korist, pa je Laaksonen napravio odmah ribrejk. Na kraju se otišlo je tajbrejk gdje Damir uspijeva da se vrati i izjednači na 1-1 u setovima. Bilo je 7-5 u tajbrejku drugog seta.

Treći set ponovo teniser i Švicarske lagano osvaja sa 6-1. Prvo je napravio brejk kod u drugom gemu, a onda i u sedmom i riješio pitanje pobjednika za 29 minuta trećeg seta. Meč je trajao skoro dva sata i Laaksonen ide u drugi krug kvalifikacija Rotterdama gdje ga čeka domaći predstavnik Van Rijethoven.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.