10.2.2022. 19:25
0
Masters u Monte Karlu: Đoković će igrati ako bude ispunjavao uslove!
Direktor turnira u Monte Karlu Željko Franulović rekao je danas da će srbijanski teniser Novak Đoković biti dobrodošao na turnir ako bude ispunjavao uslove koje je propisala francuska vlada u vezi sa zaštitom od koronavirusa, piše ahgencija Beta.

"Ako želite da uđete u Francusku, prvo pravilo je da budete vakcinisani. ATP protokol nudi i da se mjesec dana prije početka takmičenja obezbijedi uvjerenje o kontaminaciji koronavirusom. Koliko znam, Đoković trenutno nije vakcinisan. Ako bude ispunjavao uslove, dočekaćemo ga raširenih ruku", rekao je Franulović.

"Razgovarali smo sa svim igačima. Svi su vakcinisani osim njega. Ne možemo da se stavimo na njegovo mjesto i saznamo šta želi da radi. Njegovo učešće na turniru zavisiće samo od njega", dodao je.

On je rekao da bi "volio da može da kaže da će Đoković 100 odsto biti na turniru".

"Ali, to je njegova odluka. Lako je reći da je turnir jači od jednog igrača. Ali, mi bismo voljeli da Novak bude ovdje", naveo je.

Franulović je dodao da organizatori očekuju učešće 10 najboljih svjetskih igrača, osim Rodžera Federera koji je i dalje povrijeđen i da, osim ako se ne dogodi čudo, na njega ne može da se računa.

Prijave za učešće na turniru u Monte Karlu biće završene do 14. marta, a žrijeb će biti održan 8. aprila. Masters u Monte Karlu biće održan od 9. do 17. aprila. Podsjetimo, Đoković nije branio titulu na Australijan openu u Melburnu u januaru pošto je deportovan jer nije ispunjavao uslove koje su vlasti propisale u vezi sa zaštitom od koronavirusa. On će se takmičenjima vratiti na turniru u Dubaiju, od 21. do 26. februara.

"To su veoma dobre vijesti. Želimo ga u dobroj formi i srećnim što ponovo igra tenis. On je naš broj jedan",
rekao je predsjednik ATP Andrea Gaudenci. 


(Amer Mujezinović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.