15.2.2022. 17:51
0
ATP Marseille: Džumhur poveo, ali je na kraju poražen od Machacha
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP turnira u Marseilleu od Čeha Tomasa Machacha sa 2:1 u setovima.

Machach je slavio nakon sat i 39 minuta igre, a rezultat po setovima glasio je 6:1, 3:6, 1:6.

Džumhur je sjajno ušao u meč i napravio brejk već u prvom gemu, servirao je sjajno, a do kraja prvog seta Čehu je oduzeo još dva servisa i nakon 32 minuta igre riješio ga u svoju korist.

Ipak, u drugom setu desio se neobjašnjiv pad. 115. igrač svijeta je zaigrao mnogo bolje, a do brejka je stigao u petom gemu. Džumhur se nije uspio oporaviti, a Machach je do kraja drugog seta bio siguran i novim brejkom u devetom gemu ovjerio je drugi set, a rezultat poravnao na 1:1.

U trećem setu Džumhur je bio potpuno indisponiran. Machach je napravio dva brejka u 4. i 6. gemu i sigurnim servisima sigurno meč priveo kraju i riješio ga u svoju korist.

Machach će u drugom kolu igrati protiv Rusa Romana Safiulina koji je nešto ranije danas savladao Australijanca Alexeia Popyina sa 2:1 u setovima.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.