3.9.2022. 10:45
0
Serena Williams završila profesionalnu karijeru
Jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Williams završila je profesionalnu karijeru.


Serena je pred US Open poručila da joj je to posljednji turnir i u trećem kolu je poražena od Australijanke Ajle Tomljanović.

Poslije pobjeda nad Dankom Kovinić i Anet Kontavejt, Vilijams je izgubila sa 5:7, 7:6 (4) i 6:1.

Time je okončala karijeru u 41. godini, nakon 23 osvojene grend slem titule i pošto se jednom već vraćala tenisu poslije porođaja.

Čak 27 godina karijere iza sebe je ostavila Amerikanka koja je uz sestru Venus krojila historiju tenisa. 
Mnogi mlađu sestru Vilijams smatraju najboljom teniserkom svih vremena, zbog čega je poraz od Tomljanović bio u totalno drugom planu.

Serena je uprkos svemu, u tom meču spasila pet meč lopti prije nego je položila oružje i po svoj prilici i sopstvenim riječima, položila i reket.

Emotivne scene obilježile su meč, pa je sa razglasa puštena čuvena pjesma Tine Tarner dok je Serena vjerovatno posljednji put tu mahala publici, navodi Avaz. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.