9.10.2023. 17:41
0
Doktor Rafaela Nadala otkrio da li se Španac vraća na teren
FOTO: Twitter
Doktor Angel Ruiz Kotoro, ljekar Rafaela Nadala, govorio je na konferenciji o povraku španskog tenisera na teren.

Nadal nije igrao od Australian Opena ove godine, a zbog povreda najavio je da će mu sljedeća godina biti vjerovatno posljednja u karijeri.

Proteklih dana i sedmica pojavili su se snimci sa Nadalovih treninga, a Rafa je nedavno sam istakao da je redovno u teretani, dok na teniskom terenu radi tri treninga sedmično.

Kotoro je podsjetio da ovo nije prvi put za Nadala da se suočava sa povredama i procesom rehabilitacije i povratka.

„Nadal ima veoma jaku bazu mentalnog zdravlja. Jaka je ličnost, pokazao je tokom godina takmičenja. To je stvarno jedna od njegovih vrijednosti. Kada imate takvu povredu, borite se i onda vidite da ne možete, morate na operaciju… To je teška situacija. Morate da mu pomognete“, rekao je Kotoro.

Ljekar je najavio da će se Rafa vratiti.

„On poznaje ovaj proces i želi opet da igra. Čini sve što je u moguće da bi se to dogodilo. Dva puta se već vraćao, vratiće se još jednom“.

Nadalov povratak očekuje se početkom 2024. godine, a vrlo je moguće da će željeti da igra na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi N1.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.