21.6.2016. 10:55
0
Majku troje djece ovisnost o selfiejima vodi u smrt
Jacqui Ryland majka je troje djece kojoj je glavna dnevna okupacija slikanje za društvene mreže. 29-godišnjakinja je potpuno opsjednuta izgledom te je zbog toga postala ovisna o tabletama koje sadrže hormon rasta.

"Koža mi izgleda bolje, izgledam mlađe, nokti i kosa mi brže rastu", izjavila je Britanka za Channel 5. Ova samohrana majka priznaje da je ovisna o hormonu rasta koji se inače može uzeti samo na recept.

"Postala sam ovisna o posljedicama tih tableta. Kad ih ne uzimam brzo se debljam i osjećam se umorno", kaže. 

Hormon rasta inače može uzrokovati srčane probleme te ubrzati širenje kancerogenih nakupina u tijelu. Jacqui je svjesna mogućih zdravstvenih problema koje uzimanje ovog hormona nosi sa sobom, no nije je previše briga pa uz to uzima i steroide. Već je imala problema sa zdravljem zbog svog izgleda kada je operirala grudi. Jedan od silikona joj je počeo ispuštati toksine u tijelo pa ga je morala zamijeniti.

Britanka kaže da dnevno uslika najmanje 100 selfieja i da je to za nju kao disanje. Na društvenim mrežama ima preko sto hiljada pratitelja koji joj često šalju skupocjene poklone. 

Kaže da misli da nije sposobna prestati sa svojim načinom života te da se neće prestati slikavati dok je živa.


(Anesa Agovič / Index.hr)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.