21.7.2016. 20:21
0
Skandal potresa školu u Srbiji: Bivša učenica u knjizi objavila da je imala seksualni odnos sa profesorom
Tamara Marinković iz Zemuna je u svom debitantskom romanu do detalja opisala putovanje kroz srednju školu tinejdžerke koju je nazvala Nataša, njeno zaljubljivanje u profesore, od kojih su neki odmah stavili do znanja da ih veze sa učenicima ne zanimaju, ali su pojedinci prihvatili ono što je strogo zabranjeno, prenosi beogradski list Kurir pisanje kolega iz Blica.

Piše: Haris Ahbabović

"Knjiga je objavljena nedavno i od tada je haos u školi. Autorica je bivša učenica Saobraćajne škole, ali nigdje u knjizi nije pomenula da se radnja odigrava upravo u toj školi. Međutim, pisala je o predmetima, polaganju vozačkog ispita, te je svima jasno o kojoj školi je riječ", ispričao je sagovornik upoznat sa dešavanjima u Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu.

Dodatnu zabrinutost unijeli su opisi profesora i njihove intime. Glavna junakinja romana je sa profesorom koga je autorica nazvala Saša Arsić imala seksualni odnos, koji je detaljno opisan. Taj seks se, prema navodima u knjizi, dogodio tri i po mjeseca prije njenog punoljetstva.

"Iako su u knjizi spomenuta imena, tačno se zna koje je profesore autorica opisala. Gdje i sa kim žive. Ti događaji su napisani vjerodostojno. Čak i za jednog profesora, koga je nazvala Miloš Ristić, navela odakle mu je supruga, koja je u tom gradu boravila upravo kada je Nataša dolazila kod njega u stan da se maze", dodaje sagovornik Blica.

"Glavna junakinja je psihologu priznala da je bila u vezi sa profesorom Ristićem, ali da ne želi da ga prijavi jer je svjesna da on može da izgubi posao, brak. Ukoliko je to istina, to je strašan udarac za školu. Znači da su nadležni znali za te odnose između profesora i učenice i niko nije reagovao. Svi su šutili, skandal", navodi sagovornik Blica.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.