17.10.2019. 9:29
0
Detalji ljubavne afere Halida Muslimovića: Halid je čudovište, mora platiti za ono što mi je učinio!
Australski portal 9News, piše da je Bosanka s adresom stanovanja u Australiji, a koja se zove Sonja Bašić, optužila poznatog bh. folk pjevača Halida Muslimovića da ju je prevario za 400.000 dolara dok su bili u vezi, a nakon toga ju je brutalno pretukao.

Optužila je poznatog bh. folk pjevača Halida Muslimovića da ju je prevario za 400.000 dolara dok su bili u vezi, a nakon toga ju je brutalno pretukao.

Kada je samohrana majka Sonja Bašić otišla s prijateljicama na koncert u Melbournu 2015. godine, nije ni slutila da će joj to zauvijek promijeniti život. U tekstu australskog medija ona kaže kako ju je bosanska "superzvijezda" Halid Muslimović na tom nastupu upoznala, a kasnije i zavela, što ju je koštalo novca i skoro života.

"Uhvatio me za ruku i želio se fotografirati sa mnom. Tako je sve počelo. On je čudovište, životinja", rekla je ranije Bašić za A Current Affair.

Ona navodi kako je nakon toga uslijedila burna i duga romansa koja ju je koštala, prema njenim riječima, stotine hiljada dolara i gotovo dovela do toga da izgubi život.


Popularnost i dalje traje

Iako je slava Halida Muslimovića bila na vrhuncu prije više decenija, pjevač i dalje uživa veliko poštovanje mnoštva ženskih fanova. Kako piše navedeni australski portal, njegovi hitovi i vrhunski muzički spotovi učinili su da ga mnogi porede s velikim evropskim muzičarem Andreom Rieuom.

Bašić tvrdi da je Muslimović svoje glumačke sposobnosti dobro iskoristio tokom njihove trogodišnje veze, dok su putovali Australijom i ostatkom svijeta. Ona govori da, kada i ne bi bili zajedno, neprestano bi komunicirali putem SMS poruka.

Ona ističe da nije trebalo dugo da Muslimović počne tražiti novac od nje kako bi mu pomogla u finansiranju projekata oživljavanja ili ponovne izgradnje njegove muzičke karijere.

"Bila sam zaljubljena u njega. Ja sam imala osjećaj da mu pomažem, mislila sam da to neće biti problem", rekla je.

Uključujući putne troškove i desetine međunarodnih transfera novca putem Western Uniona, Bašić procjenjuje da je ukupno na račune Halida Muslimovića prebacila skoro 400.000 dolara za vrijeme njihove veze.

Kaže da je Muslimović uvijek obećavao da će vratiti novac, ali ističe da je tek kasnije shvatila da je postala žrtva ljubavne prevare, tj. slučaja kada se neko pretvara da je zaljubljen u neku osobu samo da bi od nje "izvukao" novac.

Samohrana majka iz Melbournea počela se "utapati u dugovima", a kao rezultat svega toga izgubila je i posao.

Kada je shvatila da joj muzičar neće vratiti novac, odlučila je odletjeti u Bosnu i sukobiti se s bivšim ljubavnikom. Bila je to odluka za koju je rekla da ju je skoro koštala života.

"Udario me je šakom u lice. U toj fazi počela sam gubiti svijest, a potom me zgrabio za ruku i ugrizao. Onda me bacio na zemlju",
tvrdi ona.

Bašić dalje govori da je policija pjevača optužila za napad i ugrožavanje života, ali ističe kako će se vjerovatno izjasniti da nije kriv kada se krajem mjeseca obrati sudu.

"Molimo vas, imajte na umu da smo nakon završetka naše istrage odlučili vratiti osnovni iznos vašeg novca, kao i pripadajuću naknadu", stoji u odgovoru koji je Western Union uputio Bašić još u aprilu, ali ona tvrdi da još uvijek nije dobila novac.

Ona se trenutno boji da se neće moći vratiti u BiH kako bi svjedočila protiv čovjeka za kojeg tvrdi da ju je skoro ubio.

"Trebam pravdu, moram zaključiti ovu životnu epizodu. Ovaj čovjek mora platiti za ono što je učinio", kazala je na kraju, prenosi Oslobođenje.

Foto: 9 news/Sarah Reno i Halid Muslimović

Posljednjih mjeseci mediji su dosta pisali o Muslimoviću, a povod nije bila nova pjesma nego pomenuti slučaj. Podsjetimo, banjalučko tužilaštvo optužilo je ranije Halida za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda Sonji Bašić.

"Ljudi su puni zlobe. Ima sud i neka radi svoj posao. Na kraju će ponovo biti "tresla se gora, rodio se miš". Mora se staviti tačka na manipulaciju i laž. O svemu ovome ćemo pričati poslije suda", rekao je Halid Muslimović u intervju za Faktor u septembru ove godine.

"Ta žena koja me optužila da sam je pretukao, želi mi napakostiti. Vidjeli smo se svega pet puta u životu i njena priča koju je dala u policiji nema veze sa istinom. Sve je slagala", izjavio je protekle godine Muslimović kada ga je S.B optužila na fizički napad.

“Ta žena je radila meni turneju u Australiji. Došla je u Kozarac sa prijateljem u objekt u kojem sam pjevao. Pila je tokom cijele noći. U dva sata je od mene tražila da je odvučem, ja sam to prvo odbio. Htio sam pozvati svog prijatelja, ali je on imao vožnju za Sarajevo”, izjavio je Muslimović.

On je tvrdio da je S. B. prvo napala njega.

“Sjeli smo u auto i ona me prva napala. Molio sam je da se smiri, ali mi je tokom vožnje otimala volan iz ruku. Bilo je tu borbe i onda me fizički napadala. Nisam htio imati kontakt s njom. Imala je velike ljubavne ambicije prema meni. A to da sam joj prijetio, to laže”, rekao je tada Muslimović

 Ovaj skandal izazvao je veliko interesovanje evropskih i exyu tabloida, a Sonja Bašić je nekada veoma popularnog pjevača odlučila prijaviti i Western Unionu zbog finansijske prevare.



(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.