28.5.2020. 8:43
0
Saša Popović tužio crkvu: U sporu intervenisala i policija
Rijetko se ko sjeća tog perioda, ali ne i mještanin koji je otkrio detalje o Popoviću koje do sada niko nije znao.

On je otkrio da Saša Popović nije baš tako dobrodašao gost u njihovoj parohiji, jer je nepropisno želio da prisvoji crkvenu kuću. Prema njegovim riječima, čovjek najveće produkcijske kuće na Balkanu je čak tužio Nikolajevsku crkvu, ali je izgubio spor.



-Poznajem Sašu dok je još bio mali, ali nažalost, on se ružno ponio prema crkvi. Punih 37 godina se vodio spor zbog te nekretnine jer on i njegova majka nisu htjeli da je napuste onda kada je to trebalo. Naime, još nakon smrti njegovog dede, Sašina porodica je trebalo da napusti taj posjed, ali to nisu učinili. On jeste svešteničko unuče, ali po crkvenim pravilima, samo sveštenik može da živi u crkvenoj kući. Popovići su htjeli da prisvoje ono što nije njihovo. Popović je dugo sa majkom živio u toj kući sve dok ih policija nije istjerala iz nje. Treba da budu zahvalni što su tu kuću dobili na korišćenje toliko godina, a da ne plaćaju dažbine – rekao je mještanin, prenosi Espreso.rs.



(Nermana Crnčalo)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.