6.10.2020. 20:15
2
Romana Panić prvi put o krađi: Tresla sam se, ne kajem se što sam to uradila
Romana Panić dospjela je u žižu javnosti kada je uhapšena u australijskom gradu Brizbenu. Pjevačica je govorila na konferenciji za novinare o skandalu koji je napravila kada je sa partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate, čime su protivpravno prisvojili na desetine hiljada eura - prenosi Kurir.

- Kazna je odslužena i s tim je ta stvar završena. Niko nema pravo da me i dalje tretira kroz to i naziva me pljačkašem i kriminalcem, zbog mene i ljudi koje volim, moje porodice. Zato smo izvukli član 107. zakona o informisanju i pravima - rekla je Romana na konferenciji, pa objasnila kako je došlo do toga da završi iza rešetaka.

- Ja sam zbog korone ostala u Australiji, spremala sam se da izađem u popodnevnu šetnju, samo što sam otvorila vrata, tu su bila dva detektiva, sa značkama i pištoljima, počela sam da se tresem, doživjela sam ogroman šok i čekala šta će da se desi - kazala je Romana. 

- U sobi su pronađeni neki dokazi vezani za to krivično djelo, između ostalog tu je bio jedan kompjuter, i tu su bile neke kartice. Ja sam rekla da nemam ništa s tim, kao i moj partner koji je pokušao da me zaštiti, govoreći da nemam veze sa tim i da se bavim potpuno drugačijim poslom, na šta su oni odgovorili da znaju da sam ja popularna pjevačica, što me je začudilo - pričala je.

- Bez obzira na sve, nije bilo načina da se odbranim. Ja sam privedena na informativni razgovor, u stanici policije u Brizbenu i sve to se dešavalo 3. aprila. Poslje sat vremena informativnog razgovora, policija mi je vratila moj pasoš, jer nisu pronašli nijedan dokaz da sam uradila bilo kakvo krivično djelo, i vratili su mi pasoš i rekli da sam slobodna, ali da ću ujutru ponovo morati da se javim na sud. I kad sam došla ispred suda, prišla su mi ponovo dva ista detektiva gospođa Amanda i gospodin Džejms, držali su moj telefon u ruci i rekli: "Ipak ste uhapšeni". Pitala sam: "Zašto?", a oni su mi rekli zato što u telefonu postoji prepiska, odnosno fotografija jednog aparata koji se potpuno legalno naruči na sajtu. Ja sam rekla da telefon nije nikakav dokaz, što su oni posle toga iskoristili i napisali između ostalog i za australijske novine i za "Dejli Mejl", da ja nisam sarađivala sa policijom što su mi uzeli kao jedan veliki minus. Nisam imala mogućnost odbrane, te sam prvo pronašla advokata. Kada su me zvanično uhapsili, poslje sat vremena sam bila puštena uz papir da imam zakazano suđenje 1. jula. Tada mi je bio oduzet pasoš.

Na pitanje novinara da li je pokušala da spriječi svog partnera u obavljanju nečega što nije legalno, rekla je:

- To je baš, onako, intimno pitanje... Ono o čemu ja razgovaram sa nekim, nisam dužna da pričam - prenosi Telegraf.rs.

Na pitanje da li se kaje što je bila saučesnik, kazala je:

- Ne kajem se, jer to bi značilo da se kajem zato što volim.

- Pokajanje je jedina stvar koja može da nas vrati na pravi put. To je nešto moje, da li ću ja to da uradim pred Bogom. Niko mi nije okrenuo leđa, moji prijatelji mene poznaju, znaju kakav sam profil čovjeka. Svi su me podržali - dodala je.

(Nermana Crnčalo)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.