29.3.2017. 22:37
0
Iznenađujući znak da ste u sretnoj ljubavnoj vezi
Međusobno poštivanje, razumijevanje, podrška, spremnost na kompromise neki su od faktora koji čine sretnu ljubavnu vezu. A novo istraživanje potvrdilo je da postoji još jedan pokazatelj da ste u sretnoj vezi, a o čemu je riječ neke će iznenaditi

Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su dijeliti sve – ili gotovo sve. Dok većina parova nema problema s dijeljenjem hrane, kupaonice i računa, s dijeljenjem najintimnijih misli mnogi su puno suzdržaniji. No novo istraživanje objavljeno u časopisu “The Journal of Sex Research” došlo je do zaključka da mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu jako puno govori o kvaliteti veze, piše “Zadovoljna“.

“‘Činilo bi se da se potpuna iskrenost podrazumijeva u vezi, no u mnogim ljubavnim odnosima postoje sitne laži koje neki čak smatraju poželjnima'”

U studiji su sudjelovali parovi koji su u vezama bili u prosjeku dvije i pol godine. Ispitanici su morali odgovarati na pitanja koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, koliko s partnerom razgovaraju o seksu, o čemu sve razgovaraju s partnerom te jesu li spremni s partnerom razgovarati o manje ugodnim temama. Otkrijte i 10 najčešćih laži koje muškarci “prodaju” ženama.

Istraživanje je zaključilo da su parovi koji su odgovorili da partneru otkrivaju i svoje najintimnije misli bili najsretniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom te su smatrali da imaju jaku povezanost s partnerom i da im je veza stabilna.


(Admir Oručević)

VezaLjubav
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.