10.4.2017. 15:12
0
Ovo su najgluplje stvari koje ljudi rade u vezama
Partner je već osvojen pa se više nema smisla truditi? Ali, tek sad treba da se potrudite jedno oko drugoga, da bi vaša veza opstala.
Bilo bi sjajno da izbjegavate sljedeće:

1. Ne rješavate probleme na vrijeme

Svađe su sastavni dio svake zdrave veze, ako nisu prečeste i ako su u granicama dobrog ukusa. Ali, bit svake svađe je da se riješi problem, koji je do nje doveo, a ne da se samo gurne pod tepih. Budite iskreni jedno prema drugome i razgovarajte, bez izjava poput “nije mi ništa”.

2. Durite se

Svaki put kada durenjem odužite neki nesporazum, više nego što treba, jer je to jače od vas ili samo želite da na taj način privučete pažnju, sjetite se sljedećih stvari: tako samo nepotrebno gubite vrijeme, koje ste mogli da iskoristite za nešto zabavnije i budite sigurni da tražite pažnju na pogrešan način, koji bi uskoro mogao da počne da mu smeta.

3. Upoređujete se s drugima

Prvi su uselili zajedno, drugi se vjerili, a treći vjenčali. Ovi stalno idu negdje, a oni često putuju. Budite sigurni da i svi ti drugi zavide vama i njemu na nečemu što vi imate, a oni nemaju. Drugim riječima, budite zahvalni na tome što imate i fokusiajte se na te stvari, a ne na to kako žive drugi. Za sve postoji pravo vrijeme.

4. Zaboravljate na sebe

On ne mora da ostane središte vašeg svijeta, jer ste preživljavali bez njega i prije. Imali ste svoje interese, hobije i prijatelje, na koje nipošto ne biste smjeli da zaboravite ni sad. Ne kaže se uzalud da je za opstanak svake veze nužno i solo vrijeme.

5. Slušate tuđe savjete

Jedino vi i on znate što se tačno događa između vas dvoje. Sasvim je u redu dac se požaliti se, s vremena na vrijeme, prijateljicama u vezi njegovih mana pa i poslušati njihovo mišljenje, ali to nipošto ne znači da treba da reagujete onako kako vam one kažu. Poslušajte i sami odlučite šta i kako. Stručnjaci kažu da upravo u tome i leži opasnost jadanja prijateljicama u vezi partnera, što s vremenom one neće imati ništa lijepo da kažu za njega, a vi ćete sve više početi da razmišljate o toj vezi.

6. Više se ne trudite

Partner je već osvojen pa se više nema smisla truditi. Tek treba da se potrudite jedno oko drugoga, da bi vaša veza opstala, posebno ako ste dugo zajedno. I dalje izlazite, sređujte se, radite zabavne stvari, družite se s drugim ljudima i slušajte šta partner želi, i kažite mu šta vi želite, prenosi Espreso. 

(Alen Avdić)
 
ParoviVeze
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.