8.5.2021. 18:29
0
Korona nije ubila romantiku: Prijepoljka imala prosidbu za pamćenje
Od marta prošle godine, pa do danas korona virus otkazao je mnoge koncerte i brojne manifestacije.

Nedostajalo je mnogo toga na šta smo navikli i u čemu smo uživali.

Rijetki su bili nastupi muzičara i njihovih grupa, ali izostalo je i ono što smo mogli često da vidimo na koncertima – romantične prosidbe.

Ipak, to se sinoć promijenilo u Prijepolju gdje je nakon više od 12 mjeseci održan koncert, građani su uživali uz zvuke hora Đulistan, a ovo veče ostažće zauvijek u sjećanju jedne Amine.

Novopazarac Dino Crnišanin nakon jednogodišnje veze sa Prijepoljkom, odlučio je da je zaprosi na krajnje neobičan način. Dino, inače član hora, izveo je svoju djevojku na binu, i pred punom Velikom salom Doma kulture, umjesto pjesme odlučio je da je da zatraži sudbonosno Da od svoje izabranice. Prvi na prosidbi su im prvi čestitali članovi hora, a kao poklon stiglo je cvijeće i naravno emotivne pjesme, rekao je za RINU novinar Alem Rovčanin koji je pratio koncert.

Publika je takođe bila raznježena i oduševljena ovom scenom, a nekima je izmamila i suze na lice. Tek kad se ovako nešto priredi shvatimo koliko su nam te obične stvari nedostajale sve ovo vrijeme. Koncerti, muzika, pa čak i prosidbe na koncertima koje su mi prije bile iritantne, sada sam se zaista oduševila. Život se nastavlja, nadamo se da će se konačno sve vratiti na staro – rekla je za Rinu Jelena koja je uživala u koncertu hora Đulistan.

(Ajdin Balićevac)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.