12.5.2017. 9:29
1
Britanski trgovac naftom mora supruzi isplatiti 583 milijuna dolara
Londonski trgovac naftom i plinom mora bivšoj supruzi platiti 583 milijuna dolara ili 41,5 posto svog bogatstva, u jednoj od najvećih brakorazvodnih parnica u povijesti Engleske, prenose mediji.

Šezdesetjednogodišnjak, čiji identitet nije objavljen, upoznao je 44-godišnju suprugu 1989. u Moskvi gdje je studirala, a vjenčali su se četiri godine poslije, stoji u dokumentima suda u Londonu.

Muškarac rođen na Kavkazu zaradio je golemo bogatstvo u ruskom energetskom sektoru, prodavši 2012. udio u svojoj kompaniji za 1,37 milijardi dolara.

Njegova supruga porijeklom iz istočne Europe koja je u braku bila kućanica, postala je britanska državljanka 2000. i podizala dvoje djece u Surreyu južno od Londona.

Ona je rekla da je suprugova imovina vrijedna više od milijarde dolara "stečena u dugom braku uz jednak doprinos obiju strana bogatstvu obitelji", stoji u presudi.

Dodala je kako joj je kuća u Londonu potrebna da bi bila blizu dvojici sinova, a vila na jugu Francuske da bi ih mogla viđati tijekom ljetnih praznika.

Sudac je u sklopu nagodbe ženi dodijelio i luksuzni automobil Aston Martin vrijedan 300.000 funti te zbirku moderne umjetnosti procijenjenu na 90 milijuna funti.

Bivši muž, koji ima doživotnu dozvolu boravka u Britaniji, nije osporavao odluku suda, ali je tvrdio da je ipak više od bivše supruge pridonio obiteljskom bogatstvu. 


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.