23.1.2020. 12:19
0
Suspendiran imam koji je nakon dvije sedmice shvatio da se oženio muškarcem
Imam iz Ugande suspendiran je s dužnosti nakon što je otkriveno da se oženio muškarcem, a to nije znao.

Šeik Mohammed Mutumba (24) suspendiran je s dužnosti imama u džamiji u Kajungi, nakon što je njegova supruga, s kojom je bio u braku dvije sedmice, uhvaćena kako krade TV od komšije.

No, krađa nije bila uzrok suspenzije imama, već šokantno otkriće da je njegova supruga Svabula (Swabullah) Nabukera, zapravo, muškarac. 

Mutumba o pravom spolu svoje supruge nije znao ništa i vijest ga je shrvala, prenosi "Oddity Central". 

Nadležni su ga udaljili s dužnosti kako bi "sačuvali integritet svoje vjere". 

Mutumba i njegova "mlada" vjenčali su se prošlog mjeseca.

Fotografije snimljene na događaju prikazuju kako su mladenci nasmijani i okruženi rodbinom i prijateljima. Svjedoci su za "Daily Monitor" kazali da su ih prevarili glas i ponašanje "mlade". 

- Imao je sladak glas i govorio je kao žena - kazao je jedan od prisutnih svatova te dodaje kako je čuo da se Mutumba nakon četiri dana braka žalio jer mu se "supruga" nije željela skinuti dok su spavali. 

Kad je bio izvan kuće, Nabukera je uvijek nosio hidžab ili tradicionalnu haljinu gomesi, što nije izazvalo sumnju. Obavljao je i sve svoje uobičajene dužnosti, poput kuhanja, čišćenja i pranja rublja, tako da Mutumba ništa nije posumnjao.

Istina je izašla na vidjelo kad je imamova "žena" pokušala ukrasti TV i odjeću od komšije. Kad je policija došla na scenu, pretražili su je da vide je li nešto sakrila, a otkrili kako se radi o muškarcu.
On je kasnije priznao da mu je pravo ime Ričard Tumushabe te da se udao za šeika Mohammeda Mutumba u pokušaju krađe njegovog novca. Istraga još traje, prenose Agencije.

Mutumba je svoju "nevjestu" upoznao preko tetke koja živi u jednom selu. Platio je miraz, koji je uključivao dvije koze, dvije vreće šećera, između ostalog.   

Tetka je, također, uhapšena nakon šokantne objave.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.