21.1.2023. 11:51
0
Zavodnik kakvog svijet nije vidio, u dvije sedmice bio je sa 33 stjuardese
James Hunt nije bio poznat po primjerenom ponašanju, bio je zavodnik kakvog svijet nije vidio. Njegov život najbolje dočaravaju angedote iz oktobra 1976., kada je bio u Tokiju boreći se s Nikijem Laudom za naslov svjetskog prvaka Formule 1 u automobilističkim utrkama.

Njegove su pripreme bile u najmanju ruke, pravi rock & roll. Proveo je dvije sedmice prije utrke na danonoćnom opijanju u hotelu Tokyo Hilton, gdje su svakog jutra stjuardese British Airwaysa ostavljane na recepciji radi 24-satnog zaustavljanja. Hunt je koristio priliku kako bi svaku od njih odveo u krevet.

Zavodnik kakvog svijet nije vidio
Upoznao bi ih dok su se prijavljivale i pozvao ih u svoj apartman na zabavu, a one su piše DailyMail, uvijek su pristale. Ukupno je spavao s 33 hostese British Airwaysa i nebrojenim mladim japanskim obožavateljicama tokom boravka u Tokiju. Vodio je svoje žene kad god i gdje god je mogao. A spavao je s više od 5.000 njih tokom života.

“Svako jutro su dolazile nove žene. James bi samo sišao iz sobe, na sebi je imao samo šorc i hodao je potpuno bos. Predstavio se ko je, samo bi ih uhvatio za ruku i odveo u sobu na zabavu. Ovo se dešavalo svaki dan i noć”, rekao je nekadašnji šef McLarena Alastair Caldwell.

Poznat po nevjerovatno agresivnom stilu vožnje

Niko ko je gledao Hunta te sedmice 1976. ne bi povjerovao da se priprema za utrku svog života. Na stazi se ponašao toliko bizarno da je u jednome trenutku spustio kombinezon i mokrio pred očima publike na tribini. Nakon toga sjeo je u svoj McLaren-Ford i započeo utrku. Završio je drugi iza Marija Andrettija, njegov najveći rival Nikki Lauda je bio treći i Hunt je postao prvak svijeta.

Legendarni vozač svijet je napustio 1993. godine kad je preminuo u snu u 45. godini života. Bio je poznat po svom nevjerovatno agresivnom stilu vožnje, no ostao je upamćen kao još veći zavodnik, pa je Caldwell za njega govorio, “On je mogao pronaći akciju čak i kad nikoga nema na cesti tokom kišne nedjeljne noći”.


(Admir O.)

Zavodnik
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.