18.8.2016. 16:50
0
Lansirana aplikacija Duo: Google i Apple opet u ringu
Google je konačno lansirao aplikaciju Duo za "super jednostavne video pozive" kojom ulazi u direktnu borbu sa Appleovim FaceTimeom.

Duo je najavljen prije tri mjeseca na Googleovoj I/O konferenciji i isporučuje baš ono što je obećano, maksimalno pojedonstavljenu aplikaciju za Android i iOS, kojom dva korisnika mogu da obavljaju video poziv. 

 Menadžer za komunikacije Googlea kaže da ljudi često oklijevaju oko video poziva, jer ne znaju da li je druga osoba na pravoj mreži, pravom uređaju ili možda nije vrijeme za poziv.

"Mi smo pokušali da uklonimo sve prepreke i da zvanje izgleda kao pozivnica, a ne kao nekakvo prekidanje u nečemu. Duo se zasniva na jednostavnosti i kvalitetu. Sve se svodi na video poziv, nema nikakvih podešavanja, on prosto radi". 

Duo trenutno postoji samo za pametne telefone, za razliku od FaceTimea, koji dolazi uz svaki iPhone, iPad i Mac uređaj, ali se nada da će se jednostavnošću i nekim funkcionalnostima "ispod haube" izboriti za parče kolača, koji žele još i Facebook sa svojim Messengerom i Skype. 

Duo navodno potpuno neprimijetno nastavlja video razgovor kada se prebacujete sa mobilne mreže na WiFi i obrnuto, sve radi bukvalno pritiskom na jedno dugme, a zanimljivo je da je ovo prva aplikacija iz Google kuhinje koja ne zahtijeva Google nalog, već nalik WhatsAppu i Viberu sve funkcioniše preko telefonskih brojeva. 

Zanimljivo je da Google već ima servis koji omogućava video pozive - Hangouts, ali kompanija Duo vidi kao proizvod za svakog korisnika i svakodnevnu upotrebu.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.