1.9.2016. 15:52
0
Na Instagramu sada možete zumirati fotografije!
Jednostavna i standardna opcija konačno je dostupna na Instagramu, šest godina nakon što je platforma pokrenuta, pa korisnici ove društvene mreže sada napokon mogu da zumiraju fotografije i videozapise.

Kao i do sada, fotografiju možete povećati pokretom dva prsta, a zumirati se može i sav sadržaj koji je prikazan u feedu korisnika, što će omogućiti bolji pregled sitnih detalja.

Osim toga, Instagram bi trebao da uvede i rotaciju ekrana kako bi iskoristio sve prednosti velikih pametnih telefona.

Instagram je uvijek bila platforma koju su korisnici koristili za dijeljenje jednostavnih fotografija. Profesionalnim fotografima nije bila prvi izbor, ali s vremenom kamere na pametnim telefonima su postale vrlo kvalitetne pa sve više fotografa počinje koristiti Instagram kao primarnu platfomu.

"Zoom je jedna od opcija koju su korisnici najčešće tražili i konačno je imamo", kažu iz Instagrama.  

Opcija je od danas dostupna na iOS uređajima, a kao i obično, Android korisnici moraće pričekati malo duže jer će Android verzija ovu opciju dobiti tek za nekoliko sedmica.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.