7.9.2016. 21:27
0
Jeste li primijetili ovu funkciju? Instagram ukida opciju foto mapiranja
Opcija foto mapiranja na Instagramu omogućavala je korisnicima da svoje i tuđe fotografije vide geografski označene na mapi, dok su se fotografije snimljene na određenoj lokaciji pojavljivale zajedno. Popularna društvena mreža odlučila je polako ukinuti ovu opciju.

Mogućnost da vidite "fotografske mape" drugih je već uklonjena, ali i dalje možete da koristite ovu funkciju za sebe lično, iako ne zadugo. Prema Instagramu, vrlo mali broj korisnika koristi ovu funkciju. Ukoliko nemate ideju da postoji ova funkcija ili niste primijetili da je nestala sa profila drugih korisnika, onda su u Instagramu možda i u pravu.

Fotografije koje su već geografski označene će i dalje zadržati svoje oznake, a ukoliko kliknete na oznake i dalje možete vidjeti fotografije drugih koje su snimljene na toj lokaciji, ali funkcija neće raditi za buduće fotografije, prenosi CDM.me. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.