23.9.2016. 13:43
0
„WhatsApp“: Ne možete da ignorišete poruku dugog korisnika
Aplikacija „WhatsApp” predstavila je opciju koja će otežati ignorisanje poruka unutar grupnih konverzacija – odnedavno je uvedena mogućnost direktnog označavanja korisnika koji su uključeni u razgovor.

Kao kod Twittera, Instagrama i drugih društvenih mreža, korišćenje simbola @ za označavanje nekoga značiće da će osoba biti upozorena na poruku, čak i ukoliko je utišala notifikacije za tu konverzaciju.

Iako će mnogima nova opcija samo smetati, ona ima praktičnu namjenu. Kad se uzme u obzir da WhatsApp omogućava razmjenu poruka između čak 256 korisnika u grupi, teško je pročitati sve poruke i znati da li je osoba kojoj ste pisali pročitala vašu poruku.

Moguće je označiti i više korisnika odjednom, a nova opcija dostupna je kod najnovijih verzija za Android i "iOS".

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.