27.11.2016. 15:14
0
Ako želite nestati s interneta, ovo je rješenje za vas
Da, svjesni smo da će se mnogi pitati kako bi im izgledao život bez provjere statusa na nekoj od omiljenih društvenih mreža ili servisa na internetu.

Da, svjesni smo i toga da je mnogima, nažalost, virtuelni život postao surogat za stvarni život, da im je važnije u kakvom su odnosu ili statusu s virtuelnim prijateljima u odnosu na stvarna prijateljstva, ali s vremenom će se stvari sasvim sigurno početi mijenjati, piše “Dnevnik“…

Nećemo sada previše lamentirati o hroničnoj ovisnosti o internetu, društvenim mrežama i svemu što ide uz to, iako su brojna istraživanja dokazala kako ta ovisnost zaista postoji, ali možda jednog dana jednostavno poželite ugasiti sve te silne profile…

Istina je kako možete pojedinačne profile deaktivirati pojedinačno, ali pojavio se novi servis koji vam praktično omogućuje da s nekoliko klikova mišem jednostavno nestanete s interneta!

Švedski developeri Wille Dahlbo i Linus Unnebäck osmislili su i realizovali servis koji vam omogućuje da sve potrebno za deaktivaciju bilo kojeg vašeg profila odradite na jednom mjestu.

Dovoljno je da posjetite Deseat.me, prijavite se s vašim Google korisničkim računom, za kojega se pretpostavlja da ga u današnje vrijeme svi imaju.

Algoritmi i skripte će u pozadini odraditi svoje, pronaći će sve vaše korisničke račune i profile na internetu, a na vama je da odaberete koje želite izbrisati a koje ćete eventualno zadržati. Naravno, možete izbrisati sve, samo oprez, razmislite, jer više nema nazad…

(Dnevni.hr/Merima Druškić)

SiteWeb
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.