22.12.2016. 20:40
0
Prvi ljudski let dronom za dva dana pogledali milioni ljudi
YouTuber iz New Yorka, Kejsi Neistat odvažio se na veliki podvig. On je postao prvi čovek koji je poleteo dronom, a njegov video oduševio je milione ljudi na internetu.

Ideju za ovaj poduhvat razradio je u saradnji sa Samsungom, a do finalizacije je došlo u Finskoj gde je Kejsi, uz pomoć divovskog drona, poleteo.

Neistat je u kostimu Deda Mraza leteo nebom, a od pogubnih sila gravitacije ga je štitio dron sa 16 motora, jednako toliko baterija i velike snage.

Za izradu ovog monstruma od drona trebalo je godinu dana, ali trud se isplatio jer je video za samo dva dana pogledalo pet miliona ljudi.

Pogledajte.




(N1/Admir Orućević)

LetDron
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.